DLM Architects

- Le Vieil Puit -

Extension to a traditional Guernsey farmhouse

The proposed extension primarily adopts the footprint of an unused outbuilding and relocates obsolete existing space to provide an open-plan kitchen, dining and living area with stunning views across the west coast beaches.

It integrates abundant natural light and high ceilings into an older building that by nature is inherently dark and condensed, whilst respecting its continuing historical character and interest.

“From the outset DLM grasped what we wanted to achieve and delivered much more. Merging a contemporary extension with a traditional Guernsey house, whilst maintaining the traditional features and enhancing our views over the West coast, deserves great credit.”
Mr & Mrs O'Neill

The flat roof profile exploits the fabulous panoramic views and presents efficient use of the first floor space, whilst minimising the overall footprint of the development and simplifying the connection to the existing staggered roofline.

The east-facing pitched roof retains the original gabled form and softens the proposal to the street.

The first floor provides increased floor area to the existing bedrooms and an additional master suite and private balcony.

Share this