DLM Architects

- Kerswell -

Re-configuration of existing chalet bungalow

DLM Architects were approached to transform the existing bungalow to provide habitable first floor space with an open plan living space. One of the main challenges was utilising the existing footprint and retaining the more recently constructed extension as a self sufficient wing.

Set in a conservation area, the exterior of the building is designed to respect the proportions of the surrounding farmhouses, with a predominately glazed rear elevation providing abundant natural light to the interior and uninterrupted distant views.

A natural pallet of materials has been utilised throughout. Clean contemporary detailing to the traditional oak frame construction, provides generous vaulted ceilings, and a vertical connection between spaces.

The first floor master suite, snug and study benefit from elevated views and inset balconies. Additional bedroom suites at ground floor and level access onto the existing and newly formed terraces, allows maximum flexibility and lifetime enjoyment of the home.

-

Share this