DLM Architects

- Maru A Pula -

New build family home on an exposed coastal site

This new build dwelling, due completion in June, adopts a similar footprint to the bungalow that previously sat on this exposed coastal site. The building is elevated on a plinth extending views from both floors, with floating pockets of private amenity space which extrude from the form.

The building is very robust with a dense concrete structure to provide respite from the severe weather that hits it, with a lightweight cedar clad jacket that visually disperses the overall perceived mass.

Prior to the demolition of the original house, we constructed this garden studio within the parameters of the Environment Department's Planning exemptions.

An incredibly versatile and functional space within a 20 square metre footprint that has provided the client day-to-day retreat when on site, but will also provide a working studio in the future.

Contact us if you would like anymore information regarding the planning exemptions and what you can add to your home."

Share this