DLM Architects

What Lies Beneath

Wednesday, June 8th, 2016

Following 3.5 years of applications, appeals and variations, we have now achieved planning permission for the full scheme at 'The Glade', and work has begun. It promises to demonstrate an array of new techniques and technology, experimenting with finishes and construction methods, ideas that we hope will be adopted in future projects across the island.

With over 100 truck loads of soil removed, excavation of the site is now complete, allowing the house to nest within the topography and below the surrounding tree canopy, including a large basement below.

Broken plan living, double height spaces and open roof voids mean that the common loft has become a thing of the past. We experience people struggling with useable storage in their homes, and garages, sheds and spare rooms are often sacrificed. The basement offers a flexible space that can adapt with the user to be storage, a games room, a cinema etc. We have designed the proposed structure of this basement to minimise the expense associated with building below ground, which has made it a viable addition to the project.


before and after

Share this